hundra år sedan!

Nu känns det som att det var cirka hundra år sedan jag uppdaterade denna blogg.
Det har hänt flera gånger att jag har börjat skriva ett inlägg, men jag har mest bara skrivit ner en massa gnäll så jag har valt att inte ens publicera. Ibland är det som att bloggen blir en dagbok där man bara vill spy ut allt det dåliga man känner. Men vem fasen vill läsa en massa gnäll? Så då har jag valt att bara trycka på delete och inte lägga upp nåt inlägg alls. 

Mitt läge i måendet är hyfsat oförändrat. Jag har en del bra stunder, som kan vara riktigt bra. Men det är korta och oregelbundna stunder och inte tillräckligt bra för att jag ska klara av att återgå till jobbet. 
jag har tyvärr fallit mellan stolarna på psyket då även läkarna som jobbar på psyket kan bli sjukskrivna på långtid och därför har mitt ärende kommit i kläm så pass att medicinen jag skulle äta tog slut så jag fick avbryta den efter endast 3 veckor och nu har jag snart väntat tre veckor på att få tag på någon som ska kunna hjälpa mig. Det ska ringa en läkare på måndag så vi får se vad som händer då.
 
Annars då? Jo, halva familjen har varit sjuka sedan förra helgen. Det började med att Milton fick åka hem från dagis tidigare på torsdagen förra veckan då han hostade till han kräktes. Sen blev Milla dålig och jag och Jonas har också drattat dit. Den enda som klarat sig något sånär är Cessan. Vi får hoppas att hon slipper, för det verkar vara en segdragen förkylning, med en elak ihållande hosta. 
Millan har hostat till hon har spytt flertalet gånger och hon har haft en hel del jobbiga nätter med hemska hostattacker. 
 
Milton har dock hunnit bli bättre redan och hostar mest bara när han anstränger sig. 
Idag har vi haft en underbar dag. Eller vädret har i alla fall varit underbart. Valborgs brukar ju oftast vara en dag då det är skruttväder och iskallt bara för att det är en sådan dag som man verkligen vill spendera utomhus, men idag har vi haft jätte fint väder. Varmt och soligt och allmänt underbart efter en helmulen, regnig, kall och blåsig vecka. 
Vi har spenderat större delen av dagen ute, Milton har knappt varit inne alls. 
 
Vi grillade korv hemma hos mamma och pappa kring 14.00 snåret och det var så varmt att man kunde sitta i linne och sola en stund. Sen har vi ätit grillat till middag med Pontus och Felicia till middag. Det var super gott. Man åt till man nästan kräktes av mättnaden. 
 
Tyvärr har jag haft en seg huvudvärk hela dagen, och trots intag av massa olika värktabletter så har den inte velat ge vika. Tror att det är nåt som kommer från nacken, käken eller ryggen. 
Jag har ju börjat en grupp hos sjukgymnasten. På tisdagar är det avslappning och basalkroppskännedom vi ska öva på. och torsdagar ska det vara cirkel träning. Så igår kväll när jag skulle sova låg jag och gjorde avslappningsövningar och tränade på att andas. Vet inte om jag kanske fick träningsvärk av att slappna av?! 
Hur som haver. Missade torsdagens träning eftersom jag var för förkyld vilket sög för jag är rätt peppad på att gå denna grupp då jag tror att det kan vara nyttigt för mig om jag ska komma tillbaka till livet igen.
Jag gick och la mig i sängen för en timme sedan. Där har jag legat och vridit och vänt mig, men har för ont i skallen för att kunna sova. Det blev varmt och obehagligt, så jag var tvungen att gå ner och ta en till ipren.
Det dunkar som mer i huvudet när jag ligger ner. 

I morgon ska vi kanske fara och hälsa på Julia. Vår lilla vovvebebis som flyttar in hos oss i mitten på maj. Vi är lyckligt lottade att det är svärfar som har valparna så man får åka och hälsa på nästan hur ofta man vill. För nu går dagarna sakta när man längtar som mest. 

Jag tror att det kommer göra mig gott att få en vovve som jag måste ut och gå med. Men ändå lagom. 
Hon kommer att passa perfekt i vår lilla familj. Lagom stor för att räknas som en riktg hund. Men lagom liten för att inte kunna skada barnen och att Celia ska kunna vara ute och gå med henne utan att man ska vara orolig att den ska dra för mycket. Lagom liten för att vara lätt att ta med om man ska bort osv... Men ändå stor nog att inte bli mos om Milla skulle råka snubbla över henne eller så. Dessutom är det en ras som jag har velat ha enda sedan jag var och hälsade på hos Jonas pappa första gången för snart sex år sedan. En sån hund som är typ lika söt som vuxen som den är när det är valp. Och alla Jonas pappas hundar har så otroligt fina psyken och är så underbara hundar. Dessutom är mamman till valpen en av mina absoluta favoriter av Jonas pappas hundar. Hon heter Pepsi. Det kan ju inte vara annat än förut bestämt att en av hennes valpar skulle bli min. Dessutom är Julia, som vår valp heter svart och vit. Precis som hela vårt hem. Japp. Hon kommer att passa in i heminredningen även om hon kanske inte kommer att matcha alla våra andra gråa husdjur, men om man blandar svart och vitt blir det ju grått. Så det kommer nog bli perfekt. Ja, det var lite det om det. 

Nu ska jag strax göra ett nytt försök att sova. Over and out!