fredag...

Idag är det fredag. Milton vaknade nog strax efter fem för han var då vaken innan Jonas drog på jobbet. Jag steg ändå inte upp före sju. Vi övade lite på bokstäver och läsningen innan skolan. Och jag insåg genast att det är klart att det är svårt för honom att lära sig att läsa för han kan ju alfabetet på både svenska och engelska och bokstäverna låter ju inte likadant. Och han vet ju inte skillnaden. Så att ljuda fram ett ord blir ju inte så lätt när i uttalas iii på svenska och typ aij på engelska. Eller y som uttalas yyy på svenska och whai på engelska. Nu kanske inte det där blev helt korrekt. Men ni förstår ju problemet. 

När jag hämtade Milton så gick jag och pratade med hans fröken och berättade hur han kände och sa det där som jag märkte om alfabetet. Det har jag liksom inte tänkt på förut. Hon sa att det ändå går rätt bra för honom i skolan. Han har lite svårt att komma till ro första lektionerna men jobbar bättre mot slutet av dagarna. Han behöver nog bara tid att vänja sig. Hon sa också att dom har andra två språkiga barn som då inte har svenska som modersmål och att man kanske får tänka på Milton att han ska få samma hjälp som dom eftersom att han är bättre på engelska än sitt modersmål. JÄVLIGt skumt. Att ett svenskt barn kan bli så sjukt duktig på engelska när man inte ens har försökt lära honom. 

Kändes i alla fall bättre efter att ha pratat med henne. För då vet jag ju i alla fall att det inte går så dåligt för honom som han får det att låta. 

Celia är sjuk. Hon har varit hemma från skolan med ont i halsen och lite feber. 

Jag städade en stund innan jag hämtade barnen. När vi kom hem igen så fick jag en fixidé och började sminka mig, som man gjorde förut när man skulle på fest och så. Insåg att man har börjat åldras en hel del. Sen tog jag lite kort på mig själv för att jag skulle försöka mixa till ett kort. Men det blev inte bra. Inte ens med filter. 

Men en som blev bra på kort helt utan filter var Silver. Han som inte syns eller nämns så ofta. Men det är för att han för det mesta är ute. Så är det alltid på sommaren. Då ser man honom bara när han ska äta och sova en stund. All annan tid är han ute på vift. Patrullerar här i grannskapet...fångar en å annan mus och är kompis med skatorna. Han är världens snällaste katt. Det kom 2 små kattungar och började härja här hemma. Han har aldrig visat något agg mot dom. Inte ens nu när Samson och Savannah blivit större. Han är snäll mot allt och alla. 

Jag var så glad på förmiddagen. Men det vände lagom till middagsdags och nu känner jag mig nere och sur. 
Jag är kass i magen och känner mig allmänt hängig. 

Över and ut