Utbrytarkungen

Banditen Samson hade för några dagar sen ett litet äventyr som inte uppskattades av husse & matte. Inte alls faktiskt. Det finns en katt som ofta söker sig hitåt trots att den bor långt härifrån. En norsk skogskatt. Han har kommit in via våran kattlucka på altanen flera gånger. Så senaste tiden har vi inte ens kunnat ha den så att den kan öppnas inåt åt Silver, vilket ju är hela meningen med den där luckan från första början.
Well. Så för någon dag sedan var jag ute med Julia och Jonas var ute i garaget. Han hörde en liten smäll och ljud av oklart slag. Han reflekterade inte över det särskilt mycket. Utan fortsatte med det han höll på med. Ett bra tag senare hade Milton ropat - pappa!!! Samson har rymt. Kattluckan är sönder. 

Jonas trodde inte riktigt att det kunde stämma. Men rätt & riktigt. Luckan var i delar och katten var borta. Då fattade Jonas att det så klart var det ljudet han hade hört tidigare... Men som han så klart inte hade kopplat att det kunde vara en rymning på gång.

Samson hade ungefär uppskattningsvis 20-30 minuters försprång. Vart fan börjar man ens leta. Jonas ringde mig och jag hade just träffat en kompis på min promenad så jag satt hos henne och surrade. Jonas lät mer eller mindre panikslagen. Så jag var just på väg att gå hem och hjälpa till att leta. Men då ringde han igen och hade hittat Samson på grannens gård. Samson hade nämligen ett bråk med den där skogskatten. Vi vet dock inte hur han lyckades få sönder luckan. Men han måste ju gissningsvis ha tagit sats och sprungit rakt in i den så att den sprack. Den var ju visserligen rätt gammal då vi fick den begagnad så den har några år på nacken. Plasten var nog rätt torr. Men ändå... 
Så igår fick vi införskaffa en ny. Det har vi pratat om länge för vi har velat ha en sån som öppnas om Silver har ett halsband så att han kan ta sig in men andra katter stängs ute. 
Så nu ska vi bara lära honom att den fungerar igen för jag har tyckt så synd om honom när vi blev tvungna till slut att stänga den helt. Vi hade katter som kom in på altanen i tid och otid sen blev dom ju fast där inne. 
Nu får vi bara hoppas att utbrytarkungen inte kommer på ett nytt knep bara. 🙄 

Idag är det inte toppen väder. Än så länge är det lite sol, men mycket moln. Jäkligt blåsigt och ingen värme i luften. Jonas ska på fest ikväll. Jag hoppas att det blir trevligare väder mot aftonen så att dom kan vara ute utan att behöva ha skoteroverall. Det var typ 100 år sen han var på fest sist.
Jag & barnen får försöka ha lördagsmys själva. Det ska nog gå alldeles utmärkt. 

Jag tog sovmorgon idag till klockan åtta ungefär. Jag har hunnit med en kopp kaffe hos mamma. Jag har ännu inte gjort upp någon plan för den här dagen. Just nu känner jag mig rätt degig men det kan ju ändras. Man vet aldrig ibland vänder sånt där i en hast åt alla håll. Från energisk till slö och tvärtom. Därför avskyr jag egentligen att bestämma och planera saker i förväg. Det är bättre om man får ta dagen som den kommer. Go with The Flow. Så det är nog så jag lägger upp den här dagen. Den som lever får se... 

Hoppas att alla får en fin dag 🌸